Categorii
Fără categorie

Masina de spalat nu invarte/ agita. Ce poti sa faci?

Exista o multime de cauze care pot impiedica masina sa se invarta si sa spele rufele eficient. Din pacate, va fi nevoie sa o desfaci pentru a solutiona problema. In caz contrar, poti sa apelezi la experienta unui specialist in reparatii masini de spalat.

Ai incarcat prea mult masina

O masina de spalat se va dezechilibra daca sunt prea multe articole vestimentare in cuva. In mod automat nu se va mai roti in mod eficient. Acest lucru se poate intampla si atunci cand articolele nu sunt distribuite uniform in cuva.

Daca acesta este cazul la tine, atunci trebuie sa ajustezi sarcina de incarcare ca sa permiti masinii sa se echilibreze.

Comutatoare si setari

Comutatorul se afla in interiorul masinii, langa cadrul usii si este gandit ca o masura de siguranta pentru a impiedica accidentele daca pui mana in cuva ce se invarte. In cazul in care acest comutator este defect, implicit masina nu se va mai invarti in mod corespunzator. In aceasta situatie un specialist in reparatii masini de spalat poate schimba comutatorul. In plus, poti sa verifici setarea pentru a te asigura ca selectorul de viteza este pozitionat corect.

Pompa de scurgere

Este posibil ca un obiect strain sa fi ajuns in pompa de scurgere si atunci cuva nu mai agita hainele eficient. Este posibil de asemenea, sa auzi un sunet huruitor cand masina de spalat este plina, daca aceasta este problema.

Curele

Un specialist in reparatii masini de spalat la domiciliu iti poate spune ca masina are o serie de curele in interior si, pe masura ce se uzeaza, ele pot prezenta semne de deteriorare si chiar se pot rupe complet. daca observi ca o centura are semne de uzura, ar fi bine sa o inlocuiesti cu una noua.

Motorul

Motorul principal de actionare este responsabil cu rotirea si agitarea cuvei. Motorul de spalare creaza agitarea in mod direct si frecvent, cu ajutorul unui ambreiaj. In transmisia masinii de spalat se afla un angrenaj de tip manivela cu tije de legatura, ce determina rotirea cuvei.

Daca masina nu invarte suficient sau deloc incarcatura, canelurile care conecteaza agitatorul ar trebui inlocuite. Doar un expert in reparatii masini de spalat iti poate confirma cu certitudine acest lucru.

Anumite masini folosesc un motor de inversare. Daca observi ca masina se invarte perfect intr-o directie, dar in directia opusa nu se misca, atunci s-ar putea sa fie necesar sa inlocuiesti motorul.

Daca suspectezi o problema de transmisie sau la motor, este mai bine sa contactezi un profesionist in reparatii masini de spalat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *