Categorii
Fără categorie

Ce durata de viata are o masina de spalat?

In Romania, aproape in fiecare casa exista o masina de spalat, iar cei care inca nu au acest electrocasnic mare, cu siguranta isi doresc sa-l cumpere.

Masinile de spalat sunt echipamente uimitoare, dar la fel ca celelalte electrocasnice mici si mari (frigider, masina de spalat vase etc), nu vor rezista o vesnicie. In cele din urma, veti ajunge in situatia de a fi nevoit sa renuntati la vechea masina de spalat si sa va cumparati una noua. Dar, haideti sa vedem care este de fapt durata de viata a unei masini de spalat si ce spun profesionistii in reparatii masini de spalat la domiciliu despre acest lucru.

Durata medie de utilizare

In medie, masinile de spalat cu incarcare superioara si frontala rezista aproximativ 14 ani. Estimarea de 14 ani se bazeaza pe o incarcatura de rufe pe zi sau sapte incarcaturi in fiecare saptamana. Practic, masinile de spalat pot sa aiba un numar de circa 5100 cicluri. Din punct de vedere matematic, acest lucru inseamna ca o masina de spalat medie ar trebui sa suporte un ciclu de spalare pe zi, timp de 14 ani.

Daca spalati de obicei mai putin de 7 incarcaturi pe saptamana, atunci, in mod automat, durata de viata a masinii se va extinde. Reciproca este valabila – daca depasiti de obicei 7 cicluri de spalare pe saptamana, atunci masina nu va mai rezista 14 ani, ci mai putin. Totul se reduce astfel la dimensiunea gospodariei si la cat de mult spalati.

Cu toate acestea, daca masina de spalat este una de buget, este posibil ca ea sa poata gestiona doar 4000 de cicluri. Pe de alta parte, modelele de ultima generatie, care au preturi mai mari, ar putea gestiona pana la 8000 de cicluri de spalare, inainte de a fi inlocuite. Prin urmare, suma pe care esti dispus sa o platesti initial poate face o mare diferenta.

Daca sunteti in cautarea unei masini de spalat noua, tehnicienii in reparatii masini de spalat rufe va recomanda sa verificati numarul de cicluri de spalare, dar sa-l corelati si cu pretul.

Presiune

Unul din principalele motive pentru care masinile de spalat se defecteaza tine de presiune. Cand supraincarcati masina, automat puneti prea multa presiune pe ea, pe componentele sale, in special pe motor. Cu cat componentele sunt mai solicitate pentru a spala o incarcatura mare, cu atat durata de utilizare a masinii de spalat se va scurta.

Puteti sa cumparati o masina de spalat ieftina, dar cel mai probabil aceasta va rezista unui numar mic de cicluri de spalare. De aceea, recomandarea tehnicienilor in reparatii masini spalat Bucuresti este de a opera cu sarcini mici. Paltoanele, pilotele, sacii de dormit pot fi dusi la o spalatorie privata.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *